Escale Indienne - Anne-Marie Bertrand

Cours de cuisine ayurvédique
"La nourriture fournit aux êtres vivants leur énergie vitale"
Charaka Samhita (600 av.J.C.)
 
 
L’alimentation joue un rôle essentiel en Ayurveda car elle nous apporte tous les nutriments pour notre corps et notre esprit. Passionnée de nutrition depuis de très nombreuses années, je suis convaincue du rapport entre notre santé et notre alimentation. Je vous propose des cours de cuisine ayurvédique et des cours d'alimentation vivante.
 

Les cours se donnent en français /anglais et les feuilles de nutrition et recettes au choix en français ou anglais

 

Cuisine ayurvédique

D'origine indienne, la cuisine ayurvédique est une cuisine lacto-végétarienne, qui utilise des ingrédients frais de nos régions en ajoutant des graines et des épices pour rendre les mets plus digestes et plus savoureux.

 

Alimentation vivante

L'alimentation vivante est une alimentation végétalienne crue, qui a l'avantage de contenir tous les enzymes (en partie détruits par la cuisson). Elle ne doit pas être confondue avec le crudivorisme (peut contenir des protéines animales crues). C'est une alimentation détoxifiante et vitalisante.

 

Cours de cuisine en privé

Vous êtes intéressé(e) par la cuisine mais vous n’avez pas la possibilité d’assister à mes cours ou vous habitez trop loin. Prenez contact avec moi pour recevoir des flyers et des affiches, nous discuterons de la formule qui s’adapte le mieux à vos souhaits. Si vous réunissez six personnes (en plus de vous-même), le cours vous sera offert.

 

Pour plus d'infos et pour voir les dates des cours des cuisine ayurvédique et d'alimentation vivante, voir:

http://www.escaleindienne.com/fr/cours-de-cuisine/

Ayurvedic Cooking sessions
"Food gives to humans beings their vital energy"

                     Charaka Samhita (600 bf J.C.)

 

Food plays an essential role in Ayurveda because it brings us all the nutriments for our body and our spirit. Fascinated by nutrition for numerous years, I am convinced of the relationship between our health and our food. I offer you ayurvedic cooking sessions and raw vegan sessions.

The sessions are bilingual French / English and nutrition information and recipes in English or in French

 

Ayurvedic cooking

Of Indian origin, ayurvedic cooking is a lacto-vegetarian cooking, that uses fresh ingredients of our regions by adding seeds and spices to give more easily digestible and more delicious dishes.

 

Raw vegan sessions

Alive food is a raw vegan food, which has the advantage to contain all the enzymes (partially destroyed by cooking). It must not be confused with raw foodism (can contain raw animal proteins). It is a detoxifying and energetizing food.

 

Private cooking sessions

You are interested in cooking but you have no possibility to attend my sessions or you live too far. Get in touch with me to receive flyers and posters, we shall discuss the formula suiting your wishes. If you gather six persons (non included yourself), I will come in your region and the course will be offered to you.

You wish to organize a party with friends, a Team event in your company, a birthday celebration, a conference with an ayurvedic meal, feel free to contact me as well. It is possible to choice the menu that suit you best. You will get a present when you gather six people (non included yourself).

 

For more informations or to see the dates for ayurvedic cooking or raw vegan sessions, see:

http://www.escaleindienne.com/fr/cours-de-cuisine/

Anne-Marie Bertrand Praticienne en santé ayurvédique
402, route de Longwy
L-4832
Rodange
Tel: +352 621 32 51 97
cuisine ayurvédique
ayurvedic cooking

Share this post /Partager

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Powered by Sigsiu.NET